بحث هذه المدونة الإلكترونية

سأعلمكم ٣ وصفات شهية و بسيطة ✨

سأعلمكم ٣ وصفات شهية  و بسيطة ✨
المؤلف قلم إشراقة
تاريخ النشر
آخر تحديث

 

حواوشي


التنبيلة 2 بصل كبيره مبشوره

2 طماطم كبيره مبشوره

فلفل اخضر

معلقه كبيره خلطه حواوشي

معلقه كبيره فلفل اسود

معلقه كبيره ملح والملح ع حسب الذوق هنقلب الحواوشي كويس جدا ونفتح العيش منو جزء صغير جدا ونحشي للحمه الكمياه اللي انتي عايزها هنسوي في الفرن وع الفحم هنجيب صنيه يكون الحرف بتع الصنيه صغيره وندهانها با شويه زيت او سمنه وهنرص فيها العيش وندهن الوش ب شويه زيت او سمنه وتدخل الفرن ع درجه الحراره عاليه جدااا عشان لو درجه الحراره هادئه اللحمه هتنزل المياه والعيش هيطره منك تسبيها ف الرف اللي قبل الأخير واول ما يخدم لوان من تحت نشغل الشويه تخد لوان من فوق وع الفحم هنرصهم ع الشبكه وندهن الوش ب شويه زيت لحد ما العيش يخدم لوان من تحت نقلب ع الجنب التاني تخد لوان من فوق ملحوظه متكتريش للحمه ف العيش اللي ع الفحم عشان العيش هيستوي بسرعه وممكن اللحمه تكون لسه وخلاص كده جهزت معانا اللي ع الفحم ودي اللي كان في الصينيه ف الفرن كانت أحله واجمل من اللي ع الفحم اللحمه مستويه جدا من جوه والعيش مقرمش شويه من بره وبالف هنا



#الفراخ_المشوية بالزبادي 100

المقادير

صدور دجاج

الملح والفلفل

الزيت

ماء بصل

.

1/2 كوب زبادي عادي

1/2 ملعقة كبيرة أوراق زعتر طازج

.

نصف معلقه كاري

عصير ليمون

طريقة

1 - ضعي الدجاج في وعاء كبير وتبليه بالملح والفلفل

والكاري واتركيه جانبا...

2- في وعاء منفصل، اخلطي الزبادي والزعتر والزيت وعصير الليمون امزج حتى يتجانس.

.

3- يُسكب مزيج الزبادي فوق الدجاج : اخلطي حتى يغطى الدجاج جيدا.

4 - يغطى بغلاف بلاستيكي ويوضع في الثلاجة لمدة 4 إلى 6 ساعات..

5- سخني الفرن إلى درجه حراره عاليه.

6- دهن صينية رشه زيت ونضع فيه صدور الدجاج

7 - ضع الدجاج في الفرن حتي تمام النضج والف هنا




بسكوت التمر

الاقتصادي في الصاج الواحد

من أسرع

واحلى حاجة مع كوب

المقادير

نص كيلو دقيق

كوب وربع زبده بدرجه المطبخ

نص كوب سكر بودر بيضه وربع معلقه فانيلا بودر نص معلقه صغيره بيكنج بودر

الحشوت

44

۳۰۰ جرام تمر مفروم معجون با معلقه سمن بلدي او زبده

الطريقه

نضع الزبدة والسكر ف بوله ونضربهم بالمضرب اليدوي او الكهربائي لحد ما يفتحو ويبقو قوامهم كريمي ويتضاعف حجمهم

ننزل بالبيضه والبيض يكون بدرجه حراره المطبخ وننزل بالفانيلا ونضرب

ف المرحله ديه انتهي دور المضرب ونبتدي ننزل بالمواد الجافه وننخلهم قبلها ونلم ب ايدنا وليس معجن عشان العجين ما يعضمش في الفرن ماحرد ما اختفي الدقيق نوقف

عجن

عجينه لينه ما بتلزقش في الايد نقسمها قسمين متساوين

ونبتدي نفرد الجزء الاول في صاج ٣٠ ف ٤٠

وبعدها نكون فردنا التمر بتاعنا ع ورق زبده نفس مقاس الصاج نسكن العجوه ف الصاج فوق عجينه البسكوت ونفرد

الطبقه التانيه من البسكوت ع ورقه زبده نفس مقتس الصاج ونسكنها فوق التمر اللي ف الصاج نساوي الوش كويس جدا
بالنشابه ونعمل خطوط بظهر الشوكه وبس كده .

ندخلها الفرن متسخن من قبل ع درجه حراره ۱۸۰ نص ساعه او ع حسب الفرن رف اوسط وبشغل من تحت

فقط .

وب الف هنا وشفا

الطريقة سهلة وسريعة وتعملي كمية حلوة

متنسو تصلوا على الحبيب المصطفى

اللهم صل

على سيدنا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين




تعليقات

عدد التعليقات : 0