بحث هذه المدونة الإلكترونية

ملف وصفات متنوعة ولذيذة للبسكويت✨

ملف وصفات متنوعة ولذيذة للبسكويت✨
المؤلف قلم إشراقة
تاريخ النشر
آخر تحديث

 

بسكويت بدون مواد حافظة 

المقادير

كوب دقيق. ٤٢٥ جم تقريبا

۲ م . ص با باكنج باودر

نص كوب شوفان مطحون ٧٥ جم تقريبا نص كوب ردة ناعم. ٥٠ جم او اقل شوية كوب الاربع زبدة طرية. ١٨٥ جم نص كوب سكر بودره ۸۰ جم تقريبا ربع كوب عسل ابيض ٦٠ جم بيضة فانيليا

ذرة ملح

شيكولاتة بني سايحة

الطريقة

نخلط كل الدقيق مع بعض مع البيكنج بودر

في بولة كبيرة مناسبة نخفق السكر والزبدة شوية حلوين نضيف البيضة والفانيليا وذرة الملح ونكمل دقيقة كمان

نضيف العسل ونخلطه

ننزل بخليط الدقيق ونخلط كله مع بعضه ( بدون عجن )

ملحوظه ملحوظة

بلاش عجن علشان ما ينشفش مننا

خلوا سمك البسكوتة كلها زي بعض علشان تستوي صح وتطلع معاكم مظبوطة

اغرفوا الدقيق بالطريقة المظبوطة بلاش تحطوا الكباية وتكبسوها ( الوصفة هاتبوظ )

نفرد العجينة بسمك ٣ ملم بالكتير ونخرمها كلها بالشوكة ونقطعها بالقطاعة المناسبة

نرص البسكوت ع الصاج ونسويه في فرن ۱۷۰ لمدة ۱۲ ق نسيبه يبرد ونغلفه بالشيكولاتة او ممكن نلزق ٢ في بعض بالشيكولاتة من النص ونغلفهم مع بعض برضه



بسكوت جوز الهند :


المقادير :


1 كوب من الدقيق الأبيض المنخول.


1 كوب من جوز الهند المبشور.


1 كوب من السكر.


1/2 كوب من الزبدة المذابة.


1/2 ملعقة صغيرة من البيكينج باودر.


1 بيضة كبيرة بدرجة حرارة الغرفة.


طريقة التحضير :


يحمى الفرن إلى درجة حرارة 180 مئوية. يوضع الدقيق المنخول والبيكينج بودر وجوز الهند و السكر في وعاء كبير الحجم، ثم تخلط المكونات جيدًا.


يضاف البيض و الزبدة الى مزيج الدقيق، مع تقليب المكونات باليد حتى تختلط جيدًا. تجهز صينية فرن ثم تدهن بالقليل من الزيت.


يؤخذ مقدار ملعقة صغيرة من مزيج الدقيق و جوز الهند ثم يوضع في الصينية حتى الإنتهاء من الكمية.


تدخل الصينية الى الفرن لمدة 12 دقيقة. 




بسكوت اقتصادي 


ينفع في الفطار والعشاء وسناكس للاولاد والكبار كمان


مكوناته -


٢ كوب ونص دقيق نص كوب نشا كوب الا ربع سكر بودر نص كوب لبن كوب زيت أو سمنة معلقة كبيرة بيكنج بودر كيس فانيليا ذره ملح


بيضه


الطريقة


في بوله نضيف الزيت او السمنة مع السكر ونضربهم بمضرب كهرباء أو بالمضرب اليدوي


بعد الضرب كويس هنضيف البيض مع الفانيليا ونضرب تانى وبعد كدا هننزل بالدقيق منخول جيدا مع رشة الملح والبيكنج بودر والنشا ونقلبهم كويس وانزلي باللبن واحده واحده لحد ما العجينه تلم معاكي وتكون متماسكه كده وتعرفي تفرديها وتقطعيها


وبعد كدا عايزه تقسمي الكميه بالنص لو حابه تعملي جزء


بالكاكاو حسب رغبتك طبعاً حطي معلقه كبيره كاكاو مع ملعقة زيت وتعجينها كويس أوي


وتفردي بالنشابه وتقطعيه بالقطاعه المشرشره بالشكل المطلوب حسب رغبتك إذا ساده أو بالكاكاو


وتخرميه بالشوكة او الخرامة عشان مينفش منك وتسويه في الرف اللي في النص


بياخد من ١٠ الى ١٢ دقيقة علي حسب الفرن

خرجيه من الفرن وسبيه يبرد ممكن تحشيه شكولاتة أو تسبيه سادة حسب الرغبة


حطيه في علبة بلاستيك وتقدميه في الفطار مع أحلى كوباية


شاي باللبن وكمان الاولاد ياخدو منه في المدرسة


وبألف هنا



بسكوت العشر دقائق السريع


المكونات . 3 كوب دقيق كوب سكر بودر 3 بيضة 1/2 كوب زبدة طرية 1/2 كوب زيت نصف كوب حليب ملعقة صغيرة بيكنج بودر فانيليا رشة ملح كاكاو خام


طريقه التحضير نخلط البيض مع السكر ثم نقوم بإضافه الزيت والزبدة والفانيليا ونقلبهم كويس ونضيف كل المكونات الجافه ونرجع نقلب عجينه البسكوت با معلقه وممنوع نعجن عجينه البسكوت عشان مينشفش ونشكلها علي شكل كورات صغيره كما موضح في الصوره و نخبزها في فرن ساخن علي درجه حراره ۱۷۰ وتقدم مع القهوه او الشاي



بسكويت_جوز_الهند


المكونات


250 ج من الزبدة (بدرجة حرارة الغرفة)


1 كوب شاي من الزيت


1 كوب جوز هند


كوب شاي من السكر البودرة


4.5 كوب دقيق (طحين) + 2 ملاعق طعام


للتزيين


1 كوب شاي من السكر البودرة


1 كوب شاي من جوز الهند الناعم


طريقة التحضير


1. نبدأ العجن بأخذ الزبدة والزيت وجوز الهند والسكر البودرة في درجة حرارة الغرفة في وعاء العجن ونعجن جيدا


2. يضاف الدقيق تدريجيا ونحصل على عجينة لينة


3. نخرج العجينة ونقطعها قطع أصغر من الجوز (عين الجمل)


4. وضع القطع على صينية الخبز المبطنه بورق الخبز


5. نخبز في فرن 170 درجة مئوية لمدة 20 دقيقة


6. نخلط السكر المجفف وجوز الهند في وعاء مناسب


7. بمجرد خروج البسكويت من الفرن ، نرشه بالسكر وجوز الهند ونرتبه على طبق التقديم.

ملحوظة

نظرا لاختلاف الأفران ، فقد يتغير إعداد درجة الحرارة ووقت الطهي لذا قم بطهيه في 160-170 درجة مئوية حتى يتحول إلى اللون الذهبي الفاتح والف هنا



بسكوت الخلاط السريع للمدارس


المقادير


كوبين وربع دقيق


نص كوب سكر


معلقه صغيره بيكنج بودر


نص كوب زيت أو زبده


نصف كوب نشا


ربع كوب حليب


بيضتين


فانيليا


رشه ملح


ممكن نضيف بشر برتقال او اي نكهات محببه


الطريقة


ف الخلاط هنحط البيض والسكر والفانيليا والزيت ونضربهم لمدة خمس دقايق وف طبق ننخل الدقيق ونضيف عليه النشا


والبيكنج بودر ورشة الملح ونقلبهم كويس وننزل بيهم


تدريجيا ع خليط البيض والسكر مننزلش بالدقيق مرة وحده


وبعد كدة نعجن ونلم العجينة


بعد كدة في صينيه مدهونة زيت ونكور البسكوت كور صغيرة ونرصها ف الصينية ونبطها با ايدينا كدة وبغطاء ازازة عادى جدا أو شوكة بقمع البيتفور نعلم بيها البسكوت زي ماهو ف الصورة ويخبز 15 دقيقة بس ف الفرن في الرف الأوسط ياخد لون وتسبيه يبرد


ولو عايزينة شيكولاته


نقسم العجين ونضع معلقيتن كاكاو ومعلقتين لبن ا تقدم بالهنا والشفا



بسكوت الزبدة Butter cookies


هنعمل علبة كاملة متفرقش عن العلبة الأصلية


ف بولة عميقة


3/4 كوب زبدة


1/3 كوب سكر بودرة


معانا خليط ناعم و فاتح و هش و کریمي

بيضة و نقطة


فانيلا .


نضرب لحد ما تختفى البيضة و نوقف


ننزل ب ٢ كوب دقيق


رشة ملح


م ص بيكنج بودر


نقلب بالسباتيولا أو بأطراف أصابعنا



المهم نلم العجينة بدون المبالغة


العجن



نقسم العجينة على 5 أقسام 

جزء نحطه

كيس حلواني و نشكله دائرة

تانی 2 جزء نضيفله جوز هند و نفرده بين كيسين بلاستيك و نقطعه بقطاعة مستديرة وندخله التلاجة يمسك نفسه دقيقتين بعدين نرفع وحدات الكوكيز و نحطها في صوانى

فرن الومنيوم مدهونة بالزيت خفيف جدا جدا


ثالث 3 جزء نضيفله تشوكلت شيبس أو زبيب و نفرده بين كيسين بلاستيك و نقطعه بقطاعة مستديرة و ندخله الثلاجة يمسك نفسه دقيقتين و نرص البسكوت في صواني فرن الومنيوم مدهونة بالزيت خفيف جدا

رابع 4 جزء مش هنضيفله حاجة و هنفرده بین کیسین بلاستيك و نشكله بالشكل الشهير لبسكوت الزبدة الأمريكي و هو شكل البريتزل و لو مش عندكم النوع ده من القطاعات اتغنو عنه طبعا 


خامس 5 جزء هنشكله شكل مربعات بعدين نرش عليه رشة


سکر خشن و نرصه ف الصواني 


الخبز فرن ساخن مسبقا حرارة 180 رف أوسط

مدة 15 دقيقة .


بياخد لون جولد خطير


نسيب البسكوتات تبرد تماااااااامااااااا

نجيب ورق كب كيك أبيض


و نرص كل نوع ف الورق العسول بتاعتنا


نرص العلبة زي الشكل الشهير ليها


و قدموه بألف هنا


مع فنجان قهوة مظبوط. 


بسكوت عين الجمل


المكونات


227 غ زبده بدرجة حرارة الغرفه


2 ونص كوب طحين


1 كوب نشا


1 كوب سكر مطحون


2 بيضه


1/2 معلقه ص بكنج باودر


1 ملعقه ص فانيلا


الحشوه:


توفي


نوتيلا

الخطوات


الطحين والنشا والبكنج باودر جانبا.


في وعاء اخر نضع البيض والفانيلا ونخفقهم جيدا.


نضيف الزبده الى البيض ونخلطهم جيدا ليتجانس الخليط.


نضيف باقي المكونات ونخلطهم ويتم عجنها باليد حتى تتشكل عجينه متماسكه


يتم تكوير العجينه دوائر صغيره و وضعها بالة تشكيل الجوزيه.. عند ظهور الضوء الاخضر تكون جاهزه


نخرجها بخفه ياستخدام عود اسنان ونتركها تبرد ثم نحشيها توفي او نوتيلا و نوتيلا مع مكسرات و نطبق كل حبه ع الاخرى وتقدم : ) وبالف هنا وشفا.



بسكوت المصانع 


المقادير


2 كوب دقيق


كوب نشا للقرمشه


كوب زبدة أو زيت


كوب كبير سكر بودر


كيس فانيليا مع ذره ملح


نص كوب لبن أو ماء ممكن يزيد أو ينقص


بيضه كامله معلقه كبيره بيكنج بودر الطريقة


في بوله نضيف الزيت او الزبده مع السكر ونضربهم بمضرب كهرباء أو بالمضرب اليدوي


بعد الضرب كويس هنضيف البيض مع الفانيليا ونضرب كويس وبعد كدا هننزل بالدقيق منخول جيدا مع رشة الملح والبيكنج بودر


والنشا ونقلبهم كويس وانزلي باللبن واحده واحده لحد ما العجينه تلم معاكي وتكون متماسكه كده وتعرفي تفرديها وتقطعيها


وبعد كدا عايزه تقسمي الكميه بالنص لو حابه تعملي جزء


بالكاكاو حسب رغبتك طبعاً حطي معلقه كبيره كاكاو مع ملعقة زيت وتعجينها كويس أوي


وتفردي بالنشابه وتقطعيه بالقطاعه المشرشره بالشكل


المطلوب حسب رغبتك إذا ساده أو بالكاكاو


وتخرميه بالشوكة او الخرامة عشان مينفش منك وتسويه في الرف اللي في النص


بياخد من ٥ دقائق الي 10 علي بالكتير حسب الفرن وبالهنا والشفا.


بسكوت شاي ساده


المقادير


كوب دقيق منخول


معلقتين كبيرة نشا


معلقة كبيرة سكر


معلقة كبيرة زيت


معلقة كبيرة ميه


نص معلقة صغيرة بيكنج بودر


فانليا


الطريقة

نضيف السكر مع الفانليا وبعدها نضيف الحليب و نضرب نضع كل المواد الجافة مع بعض ونقلبها مع السوايل ونعجنهم و ترتاح نص ساعة ونفرد العجينة مستطيل و نقطعها و نشكلها و نخرمها بالشوكة و نضع العجين المشكل في صاج مدهون زيت في الفرن علي درجة حرارة متوسطة لمدة ١٠ دقائق 


هذا المقدار بيعمل ۲۰ قطعة بسكوت


بالهناء والشفاء


بسكوت التمر الاقتصادي بدون زبده او سمن او قطاعات مقادير سهله وبسيطه موجوده فى كل ) والطريقة مكتوبه لحبايبي أصحاب الباقه بلكوب والجرام


المقادير


300 جرام دقيق ما يعادل 2 كوب وربع


80 جرام نشا ما يعادل نص كوب


70 جرام لبن بودر ما يعادل نص كوب


125 جرام سكر حبيبات ما يعادل نص كوب


130 جرام زيت نباتى ما يعادل كوب الا ربع


2 بيضه


فانليا،،،،، ذره ملح ،،،،، نص معلقه ص بيكنج بودر


في دوري الخلاط نضع السكر والحليب والزيت والبيض


والفانيليا ثم نصب الخليط على الدقيق والملح والبيكنج بودر ونلم العجينه بلاش عجن كتير بينشف البسكوت ونفردها


ونضع التمر ونقفل عليها كويس وقطعها على حسب الحجم المفضل


التسويه فرن عالی ۲۰۰ رف أوسط جربوه هتعجبكم أن شاء الله



بسكوت التايجر اول حاجه طبقه بسكوت الفانيليا كوب ونص من الدقيق نص كوب سكر بودر نص كوب من النشا ۲ صفار بيض وفانليا


۱۰۰ جرام زبده او سمنه


هنعمل نفس المقادير بسكوت شوكولاته


كوب ونص دقيق


نص كوب سكر بودر نص كوب من النشا ۲ صفار بيض وفانليا


۱۰۰ جرام زبده او سمنه معلقه ونص كاكاو خام الطريقه السكر مع الزبده نضربهم مع بعض ونضيف صفار البيض والفانيليا وبعدين الدقيق اخر حاجه


بالنسبه ده لبسكوت الفانيليا وهنعمل نفس الطريقه بسكوت الشوكولاته بس بنضيف الكاكاو مع الدقيق هنريح العجينه في الثلاجه عشر دقائق


هيكون عندنا عجنتين واحده فانليا وواحده شوكولاته


وطريقه التشكيل في التعليقات تحت


الكوب المستخدم ٢٠٠ ميلي


هنشكل البسكوت ونرصه في صيحان وتدخله الفرن على درجه ۱۸۰


وبعد ما يخرج من الفرن نسيبه يبرد هنكون مجهزين قالب شوكولاته خام ممكن نوع سما او دریم هنسيحه على حمام بخار ميه مع معلقتين زيت ونغطس جزء من البسكوت زي ماهو موضح ونرصه على ورق زبده او اكياس بلاستيك حتى


تتماسك الشوكولاته والف هنا جربوه سهل وبسيط




طريقة عمل بسكوت البسكريم الاقتصادي


مكونات


كوب ونصف دقيق .


نصف كوب زبده لينه بدرجة حرارة الغرفة.


نصف كوب سكر بودرة ناعم.


حبة بيضة.


ملعقة صغيرة فانيليا سائلة.


نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر.


ملعقتان كبيرة من الدقيق.


ملعقة كبيرة كاكاو خام.


طريقة التحضير


في وعاء عميق ضعي الزبدة والسكر وقومي بخفقهم لمدة دقيقتان. عندما تصبح الزبدة كريمي، ضعي البيضة وعيدي الخفق.


ستلاحظين اللون فاتح بعض الشئ ضعي المكونات الجافة الدقيق والبيكنج بودر.


قلبي العجين جيداً حتى تتجانس جميع المكونات ثم أقسمي العجين نصفين.


ضعي ملعقة الدقيق علي جزء من العجين ثم قلبه مره أخري ثم ضعي الكاكاو علي الجزء الأخر. شكلي العجين إلي كرات دائريه، ثم ضعي ثلاث حبات من العجين الأبيض وأخري بالكاكاو. جميعهم ورصيهم بجانب بعض ثم أضعطي عليهم برفق بكف يدك.


ستلاحظين تشكل العجين لون البيض ولون كاكاو ادهني الصاج بنقطة من الزيت ثم رصي قطع البسكوت بالصاج.


اشعلي الفرن مسبقا علي درجة حرارة 200 ضعه بالفرن لمدة نصف ساعة.


أو أكثر حيث يختلف كل فرن عن الأخر وعندما ينضج أخرجه ثم اتركيه يبرد تماما.


رصيه بعلبه محكمة الغلق وقدمه وبالهنا والشفا.



أطيب بسكويت بدون بيض مقرمش ويذوب بالفم وبمكونات بسيطة ومتوفرة


المكونات .


٥٠٠ جرام دقيق (نصف كيلو)


١ كوب سمنة طرية بحرارة الغرفة كوب إلا ربع سكر بودرة كوب إلا ربع عصير برتقال سائل ملعقة صغيرة فانيليا ملعقة طعام بيكنغ باودر رشة ملح


الطريقة .


نضع السمنة مع السكر والفانيليا ونخلطهم بواسطة خلاط يدوي ليمتزجوا جيدا بعد ذلك نضيف عصير البرتقال ونمزج المكونات واخيرا ننخل الدقيق مع البيكنغ باودر والملح ونضيفهن على الخليط ونخلطهم بأطراف الاصابع لتندمج كل المكونات دون عجن وتصبح عجينة طرية نشكل البسكويت بالشكل المرغوب به ندخله لفرن محمى مسبقى على درجة ١٨٠ بالرف الوسط من الاسفل اولا ليأخذ لون ذهبي وبعد ذلك نشغل الفرن من الاعلى ليأخذ لون خفيف ويكون جاهز. 



بسكوت #البيمبو يجنن بجد واحلي من الجاهز ب٣ كوب


دقیق طلعت حوالي ۲۸ بسكوته


المقادير


٢ كوب ونص دقيق قابل لنص كوب زياده


معلقه نشا ... نص معلقه صغيره بيكنج بودر


كوب زبده بدرجه حراره الغرفه


كوب الاربع سكر بودر + معلقه عسل اسود اختياري بس بيدي طعم حلو


ربع كوب زيت


بيضه وفانيليا وذره ملح


الطريقة


هتجيبي بوله هتنخلي فيها الدقيق ومعلقه النشا والبيكنج بودر وذره الملح


هتجيبي بوله تانيه هتحطي فيها الذبدة والسكر وتضربي كويس لحد ما يبقي ابيض كريمي وبعد كده تضيفي الزيت


والبيضه والفانيليا وملعقه العسل وضربه كمان بالمضرب خلاص كده المضرب بأيدك بقي وانزلي بالمواد الجافه ويدوب تتلم وتبقي عجبنه سهله التشكيل هتفرديها من تحتها كيس او ورق زبده وفوقها بردو وتقطعيها دواير بأي كوبايه او قطاعه عندك واهم حاجه خرميها بخله عشان ميقبش


معاكي وتدخليه الفرن حوالي ربع ساعة هيطلع لونه دهبي جميل وتزيني بقي بين كل بسكوتين شيكولاته وبعد كده تغطسيه فالشيكولاته


الف هنا



بسكوت الجبنه اللذيذ المقرمش لازم لازم تجربوه


خياااال


ربع كيلو من الدقيق.


بيكنج بودر.


1/8 كيلو من الزبدة أو السمن.


حليب إذا احتاج الأمر.


صفار بيضتين أو بيضة كاملة حسب الرغبة.


ملح وفلفل أحمر.


نصف فنجان من الجبن الرومي المبشور.


ربع ملعقة صغيرة من المستردة البودرة.


طريقة عمل بسكويت بالجبن .


نخل الدقيق مع مسحوق الخبز “البيكنج بودر.


ثم يتم فرك الزبد أو السمن بأطراف الأصابع مع الدقيق، حتى يتم الخلط جيدًا ، مع رفع الأيدي في الهواء أثناء الفرك.


يتم اضافة الجبن الرومي وباقي المكونات.


يتم مزج العجينة معًا حتى الحصول على العجين المتجانس.


افرد العجينة نفس سمك الصوره


يعدها يتم تقطيع العجينة إلى دوائر أو يتم تقطيعها حسب الشكل الذي تريد مع ثقب الوجه.توضع بعدها البسكويت بالجبن في صواني مدهونة بالقليل من الزيت وتوضع في الفرن الساخن في درجة حرارة متوسطة حتى النضج.


يمكن تجميل البسكويت بربع كوب من الكريمة المضاف إليها ملعقتين من الجبن الرومي المبشورة، مع لصق كل قطعتين من البسكويت بها أو يمكن تزيينها بحبه البركه والسمسم ورشه من توابل الجبنه


وبألف هنا


طريقه عمل بسكوت اللوتس الي مضيعين عليه كل فلوسنا


بجد طعم وريحه حكااااااية


المكونات


2 كوب من الدقيق الأبيض.


ملعقة كبيرة من القرفة المطحونة.


رشه بسيطة من جوز الطيب المطحون.


ربع ملعقة صغيرة من الزنجبيل.


ربع ملعقة صغيرة من القرنفل البودر .


ربع ملعقة صغيرة من البيكنج بودر.


رشه ملح.


4 ملاعق من الزبدة اللينة ( درجه حراره الغرفه).


نصف كوب من السكر الأبيض الناعم.


4 ملاعق من السكر البنى الناعم.


ملعقة صغيرة من الفانيليا.


طريقة التحضير


.


يتم خلط الدقيق مع البيكنج بودر، ويتم إضافة الملح أيضًا ثم يضاف إليه القرفة والقرنفل وجوزة الطيب والزنجبيل يتم الخلط جيدًا بين كل المكونات الجافة، ويترك هذا الخليط جانبا. في الخلاط الكهربائي يتم إضافة الزبدة اللينة بدرجه حراره الغرفه ، مع إضافة السكر الأبيض والسكر البني معا.


تخلط المكونات جيدًا حتى تصبح ذات قوام كريمي.


بعد ذلك يصب هذا الخليط على خليط الدقيق الذي قد تم إعداده.


يتم العجن جيدًا حتى الحصول على عجينة جافه مفتته بعض الشئ


بعد الانتهاء من ذلك يتم فرد العجينة وتشكيلها على شكل كرة ويتم تركها داخل الثلاجة لمدة ساعة.


بعد ذلك تستخدم قطاعة البسكوت في تشكيل العجينة ويتم رص الأشكال على صينية مبطنة بورق الزبدة.


ثم يتم إدخالها الفريزر لمدة دقيقتين.


تخرج الصينية من الفريزر وتدخل مباشرنا إلى الفرن على درجة حرارة 180 درجة لمدة ربع ساعة، ولابد من متابعتها جيدا حتى الحصول على اللون الذهبي للبسكوت.


يخرج البسكوت ويترك حتى يبرد تماما ثم يقدم.



بسكوت_صحي


بسكوت بجوز الهند والموز والعسل الأبيض


المكونات:


1 كوب جوز هند مبشور


1 موزة ناضجة


- 2 ملعقة كبيرة عسل أبيض


الطريقة:


1. سخن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية.


2. اهرس الموزة في وعاء حتى تصبح ناعمة.


3. أضف جوز الهند إلى الموز المهروس واخلطهم جيداً.


4. أضف العسل إلى الخليط وامزج حتى تحصل على عجينة متجانسة.


5. شكل العجينة إلى كرات صغيرة وضعها على صينية خبز مفروشة بورق زبدة.


6. اخبز في الفرن لمدة 10-12 دقيقة أو حتى تصبح الحواف ذهبية اللون.


7. اترك البسكوت ليبرد قليلاً قبل تقديمه.


بسكوت المصانع بس بيتي ناعم وهش مع كوبايه شاي ينفع في الفطار والعشاء وسناكس للاولاد والكبار كمان .


المقادير


2 كوب دقيق


كوب نشا للقرمشه كوب زبدة أو زيت كوب كبير سكر بودر كيس فانيليا مع ذره ملح نص كوب لبن أو ماء ممكن يزيد أو ينقص بيضه كامله معلقه كبيره بيكنج بودر


الطريقة .


في بوله نضيف الزيت او الزبده مع السكر ونضربهم بمضرب كهرباء أو بالمضرب اليدوي بعد الضرب كويس هنضيف البيض مع الفانيليا ونضرب كويس وبعد كدا هننزل بالدقيق منخول جيدا مع رشة الملح والبيكنج بودر


والنشا ونقلبهم كويس وانزلي باللبن واحده واحده لحد ما العجينه تلم معاكي وتكون متماسكه كده وتعرفي تفرديها وتقطعيها


وبعد كدا عايزه تقسمي الكميه بالنص لو حابه تعملي جزء


بالكاكاو حسب رغبتك طبعاً حطي معلقه كبيره كاكاو مع ملعقة زيت وتعجينها كويس أوي


وتفردي بالنشابه وتقطعيه بالقطاعه المشرشره بالشكل المطلوب حسب رغبتك إذا ساده أو بالكاكاو


وتخرميه بالشوكة او الخرامة عشان مينفش منك


وتسويه في الرف اللي في النصف علي درجه حراره 180


بياخد من 8 دقائق الي 10 علي بالكتير حسب الفرن وبالهنا والشفا.



الماكارون الفرنسي


المقادير


150 غ بودرة اللوز.


100 غ بياض بيض.


150 غ سكر ناعم.


150 غ سكر عادي.


ملعقة كبيرة سكر عادي.


50 غ ماء.


ملون جال أو بودرة.


الحشو:


كريمة الزبدة.


كاراميل.


شكولا.


التحضير :


اولا نقوم بطحن اللوز مع السكر الناعم جيدا ونقوم بنخله، نضعه في وعاء نضيف له 50 غ بياض بيض والملون ونمزج الكل حتى نتحصل على عجين نتركه جانبا.


في كاسرول نضع 150 غ سكر عادي و 50 غ ماء ونضعه على النار يغلي حتى يصل 117 درجة.


نخفق 50 غ بياض بيض الاخرى ونضيف لها ملعقة السكر على ثلاث دفعات، ونخفق حتى نتحصل على منقار العصفور، بعدها نضيف لها السيرو على شكل خيط ونواصل الخفق حتى يبرد. نضيف المورانغ للخليط الاول على ثلاث دفعات مع التحريكك برفق في اتجاه واحد، بعدها في جيب حلواني خاص بالماكارون، ونشكل على ورق الطهي، نقوم بضرب صينية


الفرن حتى تستوي حبات الماكارون ، نتركها تجف مدة نصف ساعة ثم نقوم بطهيها، لما تستوي نتركها تبرد ونقوم بوضع كريمة الزبدة فقط علة الحواف بالاستعانة بجيب


حلواني، ونضع الكراميل في المنتصف ونلصق الحبات، ونزينها من فوق بالشكولا وحبات.


بسكوت_الشوفان_الصحى


بسكوت الشوفان المطحون باستخدام بيضة واحدة


المكونات:


نصف كوب من الشوفان المطحون.


بيضة واحدة.


- 4 قطع شوكولاتة دارك.


- 1-2 ملعقة كبيرة من العسل أو السكر الدايت حسب


الرغبة.


الطريقة:


1. تحضير المكونات:


سخن الفرن مسبقًا على درجة حرارة 180 درجة مئوية


في وعاء كبير، قم بخلط الشوفان المطحون مع البيضة والعسل أو السكر الدايت.


2 . إضافة الشوكولاتة:


سیحی قطع الشوكولاتة وأضفيها إلى خليط الشوفان.


3. تشكيل البسكوت:


باستخدام ملعقة أو يديك، قم بتشكيل العجين على شكل كرات صغيرة أو أقراص مسطحة، وضعي قطعة صغيرة من شيكولاتة دارك فى الوسط وضعها على صينية

4. خبز البسكوت:

ضع الصينية في الفرن المسخن مسبقًا، واترك البسكوت يخبز لمدة 10-12 دقيقة أو حتى يصبح ذهبي اللون من الأطراف.

5. التبريد:

- أخرج البسكوت من الفرن واتركه ليبرد على الرف قبل

التقديم.



بسكوت مالح بالزعتر و الجبن


المكونات


۱ و ۱/۲ كوب دقيق


٢٠٠ جم زبدة


١/٤ كوب نشا


ملح و فلفل


١/٢ كوب جبن رومي مبشور


۱/۲ كوب جبنه شيدر


1 ملعقه صغيره بابريكا


ملعقه صغيره زعترللوجه


زعتر جاف وملح خشن


الطريقة

- في العجان نضع الدقيق والنشا مع جميع البهارات و الزبدة و نخلطهم حتى تصبح عجين مرملة )


- نضيف الاجبان و نخلط حتى تتجانس العجين


- نفرد العجين بين ورقتين زبدة ثم نقطعها الى اصابع و نضع على الوجه سمسم وحبة البركة ونرصها في صينية الفرن ندخلها الفرن على درجة حرارة ١٨٠ حتى تشقر من الاسفل نخرجها و نتركها لتبرد وبالف هنا



بسكوت البطاطا


بسكوت البطاطا ...


احنا الاول هنجيب بطاطا زي اللي ف الصوره كده بيضا مش صفرا مبتبقاش مسكره قوي ولا فيها شعيرات كتير هنسلقها بقشرها ونقشرها ونهرسها وناخد منها ... كوب بطاطا مهروسه نص كوب سكر نص كوب زبده معلقه كبيره بيكنج بودر تلت كوب لبن فانيليا عشان تدي طعم بس ربع معلقه ملح


كوب ونص دقيق وممكن نذود حسب نوع الدقيق الطريقه..


اخلطي الذبده والسكر كويس مع بعض الذبده تكون طريه وتنزللي البطاطا عليهم والفانيلا ممكن نزود قرفه لو تحبوا وانزللي بالدقيق والبيكنج بودر واخيرا تلمي العجينه باللبن واخده واحده حسب ما تحتاج عشان تبقي لينه وتفرديها بالنشابه وتقطعيها بالقطاعات


تدخل فرن سخن 180 درجه تلت ساعه بيتحمر من تخت بس وبيبقي طري شويه وممكن تزيني شويه بجوز الهند بيبقي تحفه جدا



تعليقات

عدد التعليقات : 0